Marcel Van Den Eynde – Dodatki
MAGGOT MIX
aromat do robaków, który można stosować do wszystkich rodzajów białych robaków: naturalnych, barwionych, pinek. Nadaje robakom aromat, który przyciąga wiele gatunków ryb. Aromat dodaje się do robaków oczyszczonych mączką Maggot Cleaner. Aromat
MAGGOT CLEANER
mączka do robaków, która służy do odtłuszczania i czyszczenia białych robaków.
Sprawdza się jako nośnik zapachów
KORIANDER GEMALEN
wyprażone i zmielone ziarna kolendry stosowane jako naturalny atraktor zapachowy do zanęt płociowych i leszczowych.
Marcel Van Den Eynde – Dodatki
GER. KEMP ZAKJE
Ziarna konopi, które są używane jako przynęta gotowa do założenia na hak, lub jako dodatek do zanęty. Przed dodaniem do zanęty można je zmiksować w celu zmniejszenia granulacji zanęty i polepszenia jej zapachu.
GRILLED HEMP
prażone konopie, które wabią i zatrzymują w miejscu nęcenia wszelkie gatunki ryb
COCO
mączka z orzecha kokosowego, przyśpiesza trawienie u ryb, wzmaga apetyt.
SOYA
Niezbędny składnik wysokobiałkowy , używany do zanęt karpiowych i leszczowych. Polecany głównie na duże okazy.
Marcel Van Den Eynde – Dodatki
BISCUIT
Mielone biszkopty zawierające glukozę są smakowym składnikiem zanęt gruntowych i powierzchniowych. Posiada właściwości zlepiające.
ARACHID DONKER
Odtłuszczona śruta poekstrakcyjna, stanowiąca składnik zanęt powierzchniowych. posiada właściwości spulchniające. Dodatkowo wzmaga apetyt
SPECIAAL CHAPELURE
wyprażona bułka. Objętościowy składnik zanętowy. Jasnobrązowe prażone pieczywo pszenne. Dodatek do zanęt płociowych
PIGEON SHIT
Odchody gołębie. Przez wiele lat tajemnica belgijskich wędkarzy. Są niezbędny dodatkiem mieszanek płociowych. Pozyskiwany od hodowców rasowych gołębi, które są karmione najlepszymi ziarnami. Odchody najlepiej spreparować zalewając na noc
CHAPELURE GEEL – żółte fluo
bułka mielona odpowiednio spreparowana w kolorze żółtym (fluorescencyjnym). Przeznaczona do zanęt karpiowo-leszczowych, sprawdza się jako wypełniacz zanęty.
Stosuje się ją w proporcji 10-30% objętości zanęty
Marcel Van Den Eynde – Dodatki
CHAPELURE ORANJE – fluo
bułka odpowiednio prażona, mielona i spreparowana w kolorze pomarańczowym. Jest główny składnikiem większości zanęt leszczowych. Daje dobre efekty przy połowach leszczy i krąpi.
Stosuje się ją w proporcji 10-30% objętości zanęty
B.C.COLLANT
Żółty klej zanętowy przeznaczony na rzeki o szybkim uciągu.
Mączka ta posiada właściwości obciążające – klejące. Przynosi wyniki przy zmieszaniu go z zanętami leszczowo-krąpiowymi. Składnik obojętny zanęty. Należy go stosować w proporcji 5-25%
Marcel Van Den Eynde – Dodatki
COPRA-MELLASE
Copra zaprawiona melasą, Używana jako dodatek leszczowy. Silne osładza zanęty. Ma właściwości zlepiające. Działa przeczyszczające, pobudza silnie do żerowania
COLLANT PV1
Klej do zanęt. Przeznaczony na rzeki o silnym uciągu, w ilości 10-25% objętości zanęty.