Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku
Klopsiki w Sosie Pomidorowym po Trzebiatowsku Delikatność Smaku z Tradycyjną Nutą Składniki: 1 kg ryby (świeża lub mrożona, wybierz ulubiony gatunek, np. szczupak, dorsz) 0,5 kg boczku lub słoniny (możesz wybrać ten, który bardziej odpowiada Twoim preferencjom smakowym) 25-30 dag gotowanych ziemniaków (dodają konsystencji i lekkości) Sól i świeżo mielony pieprz (dodaj do smaku) 80 g przecieru pomidorowego (wybierz najlepszej jakości, by nadać potrawie intensywny smak pomidorowy) 3 średnie cebule (dodadzą słodyczy i aromatu) 4-5 ząbków czosnku (dla głębszego smaku) Przygotowanie: Przygotowanie Składników: Rozpocznij od przygotowania składników. Delikatnie oczyść rybę, usuń skórkę i ości, a następnie zmiel ją w maszynce do mielenia mięsa. Boczek (lub słoninę), ziemniaki, cebulę i czosnek również zmiel, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W dużej misce połącz mięso rybne, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem, dostosowując ilość przypraw do swoich preferencji smakowych. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły. Formowanie Klopsików: Z masy mięsno-warzywnej formuj niewielkie kulki, nadając im równomierny kształt. Staraj się, aby klopsiki miały zbliżony rozmiar, aby równomiernie się gotowały. Gotowanie Klopsików: W dużym […]
» Zobacz więcej