Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie

Kotlety z Ryby

Kotlety z ryb to prawdziwy majstersztyk kuchni, który pochodzi z prostych składników, a jednocześnie zachwyca niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Zwykle niedoceniane i często pomijane po złowieniu ukleje oraz inne drobne rybki to skarby naszych mórz i rzek, które ukrywają w sobie ogromną kulinarną wartość. Ich delikatne mięso, po odpowiednim przygotowaniu, staje się doskonałą bazą dla pysznych kotletów. Wystarczy odrobina kreatywności i umiejętności kulinarnych, by przemienić je w ekskluzywne danie, które zachwyci podniebienia i stanie się prawdziwą ucztą dla zmysłów.

Kotlety z Ryby – Proste i Szybkie Danie

Kotlety z ryb

Składniki:

  1. 1 kg drobnych rybek
  2. 20 dag słoniny lub boczku
  3. 2 średnie cebule
  4. 2 małe czerstwe bułki
  5. 2 jajka
  6. Przyprawy (wg uznania)
  7. Bułka tarta do panierki
Przygotowanie:

Rybę sprawiamy i mielimy dwukrotnie przez maszynkę na przemian ze słoniną, cebulą i lekko namoczoną oraz odciśniętą bułką. Dodajemy jajka, przyprawiamy do smaku i łączymy wszystkie składniki w gładką masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce, smażymy i delektujemy się smakiem naszych rybnych kotletów.


Smacznego

Smacznego! – Rav

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *