Konserwa z płoci

schedule
2015-10-26 | 13:59h
update
2024-03-04 | 14:58h
person
www.zpw.pl
domain
www.zpw.pl

Konserwa z płoci

26 października 2015AMP Kuchnia Wędkarska

Konserwa z płotek – Jest to potrawa, która może być przechowywana przez dłuższy okres w naszych spiżarniach i otwierana przy różnych okazjach. I co najważniejsze prosta w przygotowaniu.

Konserwa z płoci

Przygotowujemy:

  1. Płocie – ok. 1kg
  2. Mąka do panierki
  3. Przecier pomidorowy – 100 ml
  4. Ketchup, ocet winny, sól, pieprz, przyprawy wg smaku.
  5. Oliwa lub olej do smażenia i opiekania

Płocie sprawiamy, następnie panierujemy i wysmażamy. Po wysmażeniu trybujemy je (oddzielamy mięso od ości .)

Mięso umieszczamy w rondlu gdzie zostanie połączone z zalewą ketchupowo – przecierową i zalane oliwą.
Rondel z mięsem wstawiamy do piekarnika ok. 200 C i opiekamy od 3 do 10 minut w zależności od chęci uzyskania konsystencji potrawy.
Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w słoiczkach uzupełniając zalewą z rondla a następnie pasteryzujemy.
Smakiem przypomina konserwę rybną w pomidorach na ostro czy łagodnie w zależności od użytych przypraw.
Po wykonaniu opisanych czynności potrawa jest gotowa do spożycia.

 

Życzę smacznego.

Wanda



Zostaw komentarzAMP czytaj, konserwa, Konserwa z płoci, kulinaria, na rybę, przepis, rybna, Wędkarskie, Wędkarskie Kulinaria, z płoci
Odcisk
Odpowiedzialny za treść:
www.zpw.pl
Prywatność i warunki korzystania z:
www.zpw.pl
Strona mobilna za pośrednictwem:
Wtyczka WordPress AMP
Ostatnia zmiana AMPHTML:
22.11.2024 - 07:26:19
Wykorzystanie danych i plików cookie: