Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia wędkarska

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, tak zwane tłustopłewy takie […]

» Zobacz więcej

Karpiowe Triki

WW

Karpiowe Triki – Łowienie dużych ryb wymaga cierpliwości. Bywa, że na pierwsze branie czekamy kilka godzin, a przerwy pomiędzy braniami w przekonaniu wędkarza trwają wieczność. Ile myśli przez ten czas targa naszą głową. Czy tu są na pewno ryby? Czy wszystko przygotowałem dobrze? A może stanowisko nie to? Może zanęta? I wreszcie myśl ostatnia: „przynęta, muszę zmienić przynętę”. Karpiowe Triki W katalogu przynęt na duże karpiowate kukurydza zajmuje jedno z […]

» Zobacz więcej