REGULAMIN ZMIANY BARW KLUBOWYCH PZW

Zasady wędkowania w Polsce -PZW

Załącznik nr 7 do Uchwały ZG PZW nr 84 z dnia 15.10.2004 r. §1 Każdy zawodnik sportu wędkarskiego ma prawo do zmiany barw klubowych. §2 Zawodnik sportu wędkarskiego może być członkiem i reprezentować barwy tylko jednego Wędkarskiego Klubu Sportowego w określonej dyscyplinie wędkarskiej. §3 Przynależność zawodnika do Wędkarskiego Klubu Sportowego potwierdza karta członkostwa w klubie wydawana przez właściwy Okręgowy Kapitanat Sportowy. Karta członkostwa w klubie powinna zawierać: – imię i […]

» Zobacz więcej

Regulamin przyznawania Licencji Sportowej

Zasady wędkowania w Polsce -PZW

Regulamin przyznawania Licencji Sportowej PRZYZNAWANIA I POZBAWIANIA LICENCJI NA UPRAWIANIE WĘDKARSKICH DYSCYPLIN SPORTOWYCH Uwzględniając Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dn. 9 kwietnia 2001 r. w sprawie szczegółowych zasad przyznawania i pozbawiania licencji na uprawianie określonych dyscyplin sportu ustala się zasady przyznawania i pozbawiania licencji na uprawianie dyscyplin sportowych w wędkarstwie : – spławikowym – muchowym – rzutowym – spinningowym – morskim – podlodowym Regulamin przyznawania Licencji Sportowej § 1 1. […]

» Zobacz więcej

Zasady wędkowania w Polsce – Jak wędkować w naszym kraju?

Zasady wędkowania w Polsce -PZW

Kto zamierza łowić ryby na wędkę zgodnie z obowiązującymi w naszym kraju przepisami, powinien posiadać kartę wędkarską oraz zezwolenie na amatorski połów ryb wydane przez rybackiego gospodarza wody, na której połów się odbywa. Gospodarzami rybackimi wód śródlądowych w Polsce są m.in.: Polski Związek Wędkarski, spółdzielnie i gospodarstwa rybackie oraz osoby fizyczne. Zasady wędkowania w Polsce – Jak wędkować w naszym kraju? Z obowiązku posiadania karty wędkarskiej są zwolnione osoby do […]

» Zobacz więcej

Karp w sosie piwnym – Przepis na wigilijnego karpia ZPW

Karp w Sosie Piwnym – Tradycyjna Wigilijna Potrawa Przepis na wigilijnego karpia ZPW Składniki: Średniej wielkości karp (najlepiej w granicach 1 do 2 kg) Jasne piwo – około 0,5 litra 4 ząbki czosnku 12 cebul (wielkość główki czosnku) 2 pory Śmietana – około 250 ml Musztarda + chili (opcjonalnie, jeśli posiadamy musztardę pikantną) Sól, pieprz, ulubione przyprawy Odrobina mąki Cytryna Przygotowanie: Zacznij od przygotowania karpia. Delikatnie oczyść go, pozbądź się […]

» Zobacz więcej

Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie

kotlety z ryb

Kotlety z ryb to prawdziwy majstersztyk kuchni, który pochodzi z prostych składników, a jednocześnie zachwyca niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Zwykle niedoceniane i często pomijane po złowieniu ukleje oraz inne drobne rybki, to skarby naszych mórz i rzek, które ukrywają w sobie ogromną kulinarną wartość. Ich delikatne mięso, po odpowiednim przygotowaniu, staje się doskonałą bazą dla pysznych kotletów. Wystarczy odrobina kreatywności i umiejętności kulinarnych, by przemienić je w ekskluzywne danie, które […]

» Zobacz więcej

Karp w jacuzzi – według Jerzego Makary

Kulinaria Wędkarskie

Karp w jacuzzi – według Jerzego Makary – Po wejściu w życie znowelizowanej ustawy o ochronie zwierząt , każdy kto kupi karpia żywego z zamiarem przetrzymania go w domowej wannie , będzie działał nielegalnie i może zostać ukarany. Skoro taki ustawowy zapis wymyślono to najodpowiedniejszym miejscem , nie grożącym żadną prawną konsekwencją pozostaje jacuzzi.   Karp w jacuzzi – według Jerzego Makary   KARP W WANNIE NIELEGALNIE!!! Tradycyjna wanna odpada […]

» Zobacz więcej

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię?

Wędzenie ryb - Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Prosty sposób na samodzielne wykonanie mini – wędzarni wędkarskiej. Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Wędzarnia może być wykonana z naczynia ze stali nierdzewnej z dość szczelną pokrywą. Wewnątrz naczynia jest zamontowany siatkowy ruszt na wędzone produkty oraz małe naczynie, do którego w trakcie wędzenia ocieka tłuszcz, pod którym umieszcza się drewniane trociny. Pierwszą […]

» Zobacz więcej
1 2