Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie

kotlety z ryb

Kotlety z ryb to prawdziwy majstersztyk kuchni, który pochodzi z prostych składników, a jednocześnie zachwyca niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Zwykle niedoceniane i często pomijane po złowieniu ukleje oraz inne drobne rybki, to skarby naszych mórz i rzek, które ukrywają w sobie ogromną kulinarną wartość. Ich delikatne mięso, po odpowiednim przygotowaniu, staje się doskonałą bazą dla pysznych kotletów. Wystarczy odrobina kreatywności i umiejętności kulinarnych, by przemienić je w ekskluzywne danie, które zachwyci podniebienia i stanie się prawdziwą ucztą dla zmysłów.   Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie   Składniki: 1 kg drobnych rybek 20 dag słoniny lub boczku 2 średnie cebule 2 małe czerstwe bułki 2 jajka przyprawy- jak kto lubi bułka tarta do panierki Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie Rybę sprawiamy i mielimy dwukrotnie przez maszynkę na przemian z słoniną, cebulą i lekko namoczoną i odciśniętą bułką. Dodajemy jajka, przyprawiamy do smaku i łączymy wszystkie składniki w gładką masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce, smażymy i delektujemy się smakiem naszych rybnych kotletów. Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie     […]

» Zobacz więcej